Нинова: Служебният кабинет да продължи борбата срещу райския газ

Проверките на продукти, съдържащи райски газ, продължават
52
Нинова: Служебният кабинет да продължи борбата срещу райския газ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и днес продължи да следи работата на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във връзка с наредените от нея масирани проверки за продажба на райски газ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Акцията продължава втори ден, като вчера основно се извършваха проверки в черноморските ни курорти. На територията на цялата  страна са проверени над 110 магазина и заведения. Инспекторите масово наблюдават укриване на стоката. Въпреки това, в над 10 обекта е установено предлагане, иззети са проби и са издадени заповеди за спиране на продажбата.

Паралелно продължават и проверките в онлайн сайтовете. Направени са контролни покупки от лица, които предлагат стоки, съдържащи райски газ. Изпратени са запитвания до хостинг компаниите за установяване на лицата, управляващи съответните сайтове.

Министър Корнелия Нинова коментира, че уплашени от проверките и високите глоби от 25 000 лв., търговците масово укриват райския газ. „Вероятно изчакват смяната на екипа в министерството. До последния ден в Министерството на икономиката и индустрията ще правим ежедневни проверки. Очакваме служебния министър да продължи. Здравето и животът на децата са най-важни“, коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Ниноварайски газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
от село преди 1 година
Нинова от втечнен газ мина на райски газ ,то и кюстендилската слива се вря в буренака на Околовръстното и снимаше ..канабис,,.а после обикаляше около НС като котак кебапчийница ..
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махайте я тази вече не се трай.
35
0
 
3
 
! Отговори
та така преди 1 година
импексова иска да си припише заслугата и за райския газ обаче се прави на разсеяна че тя взе отношение по въпроса след като Омбудсмана поде иниацитивата преди дни .
34
0
 
1
 
! Отговори
Нинова се закани и преди 1 година
реши въпроса за газа.Но както във вица за компютрите и компотите,тя реши(е поне се мъчи да реши)въпроса за газа,но "райския"газ.Ефектът ще бъде както в САЩ по време на "сухия режим" преди 100 години-мерките ще катализират скок в корупцията и нелегалната употреба.Нинова има тежки обсесии-да няма държавни доставки на оръжие за Украйна и:-ура за фирмите посредници,яки печалби вместо за държавата за тях.Сега с райския газ:много хора ще скачат от радост заради забраната,и цените ще скочат
33
0
 
6
 
! Отговори
Дано преди 1 година
Мадам Нинова, служебният трябва да прекрати захванатите от вашата коалиция далавери. Изчегъртахте предните, ама не за народа, а за "стани да седна". Всички видяха как устремено и целенасочено подменихте бордовете и калинките, и как страстно се стремяхте да задържите властта ощо малко. Не, че не успяхте да се накраднете, ама пусто око ненаситно. Другарко, това всички го видяха, но и усетиха къде ни натикахте. Сега вече наистина сме на дъното. Дано поне там не ни настигне някоя и друга ракета.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Како и тази ти фалшива загриженост няма да ти помогне да спечелиш повече гласове. Феновете ти те псуват тур ат ти го къде ли не сигурно усещаш сърбежи изотзад. Не се притеснявай не са въшки от псувнитее. Големи комунисти сте живи капиталисти. Пенсионерите са ти много благодарни за 20 лв увеличение които инфлацията изяде. Решили са Свещи да ти купят да си светиш оти си соц слаба. На изборите ще спечелиш много ама не гласове а псувни.
31
0
 
5
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Акцията на Кака срещу райския газ е поредния фалшив пиар. Нищо не могат да направят на фирмите търгуващи с райски газ, докато продажбата му не бъде точно регламентирана със закони и правила! Пак ще кажат, че провалът ще е заради друг - ИТН или съдът или мафията или...
30
0
 
5
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Добре де за да има мира неможе ли баце да свьрши тая работа и всичко да си е постаруми спокойно и без жьлто паветници
29
0
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 1 година
Крум Дончев сваля напрежението на Корнелия Нинова, не Крум Зарков. Ченчев е аут.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки да си гледа ботокса и да не се МЕШИ като на всяка манджа мирдия!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** ,,сбогом,,.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, някой моля да укроти Корнелия! Иван Ченчев ако вече не иска, да се заеме Крум Зарков, да и свали напрежението, че ще гръмне като експлозив е станала от нерви.P.S. Чак Гугъл смени името му хахаха
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауууу, като я гледам как е зачервена след връщането на мандата, да не направи масиран инфаркт? Направо ще набие Радев още малко. Кара му се като на комсомолско събрание. Айде, някой моля да укроти Корнелия! Иван Пенчев ако вече не иска, да се заеме Крум Зарков, да и свали напрежението, че ще гръмне като експлозив е станала от нерви.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия да каже на Кирето да спре да шмърка, да видин ще я послуша ли?
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега в момента ми е най важен райския газ , да оттичат в канала вече
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще ни я натрапвате тази с умните и изхождания. Ами не искаме да я виждаме. Тази унищожи БСП и продължава да се има за фактор. То бива наглост и безочие но тази сеяндурка минава всякакви граници. Другарко Катъро ти на село те търси и реве. Питах го що ревеш бе. А он вика ревем за кака Корни много ми се такова А пък тя има хубава таковата и пак реве. Бегай си на село и му дай да те такова че да се успокои животинчето.
21
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Ако нинова пристане на баце ще имаме нов кабинет на баджанаците
20
0
 
10
 
! Отговори
измислени борби преди 1 година
Много важен е райския газ за *** Нинова.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагла.Бясна е, че комисионните за оръжие ще секнат. По доклад на Нинова България за 4 месеца е изнесла оръжие за над 1 милиард евро. Над 1 милиард евро за 4 месеца означава по над 250 млн евро на месец. Комисионната според Гугъл е 25 млн.евро на месец..Там е ключа за бараката. Сега ще рие от яд, как няма? Такава далавера не може да се прежали.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова да спре райския газ, хаха.